Een ogenblik geduld a.u.b.

Rapporten

Onderzoek Subsidiebeleid

Beschrijving
In 2018 heeft de rekenkamercommissie een vooronderzoek uitgevoerd naar de inzet van het subsidie-instrument in algemene zin. 
Geconcludeerd werd onder andere dat gewerkt werd aan de modernisering van het subsidiestelsel en dat de raad inzicht mist in de keuzes die in het subsidiebeleid worden gemaakt. 
De rekenkamercommissie heeft nu een vervolgonderzoek uitgevoerd naar de huidige werkwijze van subsidieverlening. Doel van het onderzoek is ten eerste het helpen vergroten van de doelmatigheid en doeltreffendheid van het subsidiebeleid van de gemeente Zoetermeer. Ten tweede wil de rekenkamercommissie er met het onderzoek voor zorgen dat de gemeenteraad meer inzicht in en grip op het subsidiebeleid en -proces heeft. 
Uit het onderzoek komt een overwegend positief beeld naar voren van het subsidiebeleid en het subsidieproces van de gemeente Zoetermeer. De kaders van en de besluitvorming over subsidieverlening zijn transparant. Subsidieontvangers hebben waardering voor de toegankelijkheid en meedenkende houding van hun contactpersonen binnen de ambtelijke organisatie. Voor enkele onderdelen wordt nog een mogelijkheid tot verbetering gezien.
Status
afgerond
Uitvoerende instantie
gemeente Zoetermeer
Volgnummer
739
Datum uitgave
Aantal pagina's
45
Gebruikersinfo
gemeente Zoetermeer / Onderzoek & Statistiek
Trefwoorden
Subsidie, Inkoop, Informatievoorziening
Thema
cultuur en vrije tijd,dienstverlening,politiek en bestuur,rekenkamer,welzijn en zorg

Commentaar van gebruikers